Autentyczna włoska restauracja – klasyczne menu
Restauracje włoskie to w większości polskich miast najbardziej popularny typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie bo jest pyszne, pożywne i nie jest drogie. Bez wątpienia najczęściej jemy pasty. Mocniej wrażliwi kosztują rzadsze potrawy – canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy restauracja korzysta z włoskich produktów, czy w karcie znajdują się też mniej znane włoskie dania, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża różnorodność i potrawy z wielu miejsc kraju. W najlepszej restauracji znajdziemy naturalny smak Włoch.
Kuchnia włoska jest łatwa, ale to nie znaczy, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to przepyszna kuchnia europejska .
Wykwintne wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna ignorować wina. Posiłek w stylu włoskim koniecznie powinien obejmować również trunek. Odrobina alkoholu to przy włoskim posiłku typowa praktyka. o restauracji Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie lamezia i marsala z Sycylii. Restauracja włoska – o ile rzeczywiście ma być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć bogatą kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania warto poszukać restauracji, która jest w stanie podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film